Ситуація в Авдіївці: попередня кількість втрат рф оцінюється в 4,2 тис вбитих та поранених

Ситуація в Авдіївці: попередня кількість втрат рф оцінюється в 4,2 тис вбитих та поранених

Попередня кількість втрат російських військ в Авдіївці, що в Донецькій області, оцінюється в 4 200 вбитих та поранених.

Про це повідомила пресслужба Третьої окремої штурмової бригади в Telegram-каналі. Як зазначається, проти сил 3 ОШБр на цій ділянці фронту в Авдіївці перебуває не менше 15 тис. особового складу армії росіян. 

Крім того, бригада завдала критичних уражень 74-ій та 114-ій окремим мотострілецьким бригадам ЗС рф, тож обидва ворожі підрозділи - фактично "стерті".

"Попередньо реальна кількість втрат оцінюється в 4200 "200-ми" і "300-ми" противника. Вагомих втрат наразі зазнає і 30-та ОМСБр ЗС рф. Точаться бої проти 35-ої та 55-ої ОМСБр 41-ї армії, й проти 21-ої та 15-ої ОМСБр 2-ї армії", - йдеться в дописі.

Проти українських сил, серед інших, воює 114-та окрема мотострілецька бригада - це колишній 11-ий окремий мотострілецький полк так званої "ДНР".

У 3 ОШБр зазначили, що попри те, що російські окупанти зазнають непропорційних втрат, ситуація в Авдіївці залишається надзвичайно тяжкою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ЗСУ відводять свої сили з південно-східної околиці Авдіївки, зокрема з позиції "Зеніт", заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. Він наголосив, що дане рішення було ухвалено задля збереження особового складу.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.