Смерть Навального може погіршити відносини між Сербією та рф, але санкцій не буде, - Вучич

Смерть Навального може погіршити відносини між Сербією та рф, але санкцій не буде, - Вучич

Смерть Олексія Навального у колонії в рф може стати причиною погіршення відносин між Белградом та Москвою. Відповідну заяву в інтерв'ю Prva Televizija зробив сербський президент Александар Вучич, пише Euronews.

Він розповів, що очікує посилення тиску на Сербію", "щоб вона запровадила санкції проти росії". Країна залишається єдиною в Європі, яка цього ще не зробила на тлі російського широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Вучич наголосив, що поки що не вважає за потрібне долучатись до європейської санкційної політики, спрямованої проти рф. 

Сербський лідер зауважив, що на сьогодні ставлення його країни до рф потрібно розглядати у контексті російської-української війни та результатів прийдешній виборів президента США, запланованих на 5 листопада. 

Як відомо, про смерть Навального стало відомо 16 лютого. Наступного дня цей факт підтвердила прессекретарка загиблого Кіра Ярмиш: "Олексія Навального вбито". Згідно з отриманими нею даними від співробітників колонії, в якій відбував покарання опозиціонер, його тіло перебуває у місті Салехарді, що в Тюменській області. Втім пізніше низка росЗМІ та Ярмиш повідомили, що тіла там немає

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський прокоментував смерть Навального у колонії та висловив переконання, що за його смертю стоїть російський диктатор Володимир Путін: "Путін завжди вбиває. Він сам по собі і є війна. Він не зупиниться, його можна лише зупинити". Його думку поділяє і президент США Джо Байден. Він заявив, що новина про загибель Навального його не здивувала та нагадав, що Путін стоїть за отруєнням опозиціонера, його арештом та фабрикуванням справи проти опозиціонера.

 

 
 

 

 
 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.