США наразі не можуть підтвердити наявність українських полонених в Іл-76

США наразі не можуть підтвердити наявність українських полонених в Іл-76

Американська сторона станом на зараз не має інформації, яка могла б підтвердити, що в російському військово-транспортному літаку Іл-76. Про це повідомив у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі. 

"Ми бачили ці звіти, але ми наразі не можемо їх підтвердити", — сказав координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, цитує WP.

Кірбі також підкреслив, що Сполучені Штати, зі свого боку, роблять все можливе для того, щоб мати більше інформації, пов’язаної з падінням російського літака.

Нагадаємо, Україна будує трирівневу лінію оборонних рубежів, це буде слугувати захистом на всіх напрямках. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів — це захист на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень. Такий захист дозволить як стримувати противника, так і просуватися вперед. Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні постачання такої техніки з боку Словаччини", — сказав Шмигаль.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у середу, 24 січня, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав європейських партнерів збільшити обсяги постачання озброєнь Україні. 

Президент подякував канцлеру Німеччини за збільшення оборонної допомоги нашій державі на поточний рік до 8 млрд євро, а також нещодавнє рішення про передачу Україні шести гелікоптерів Sea King Mk41.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.