США уразили 230 цілей у Ємені після нападів хуситів у Червоному морі, - Пентагон

США уразили 230 цілей у Ємені після нападів хуситів у Червоному морі, - Пентагон

Сполучені Штати Америки уразили 230 цілей у Ємені протягом останніх кількох тижнів після нападів хуситів у Червоному морі.

Про це повідомив заступник помічника міністра оборони США з питань Близького Сходу Деніел Шапіро, передає пресслужба Пентагону. Як зазначається, 19 листопада хусити здійснили мінімум 48 нападів на комерційні судна і військові кораблі в Червоному морі і навколо нього. Через це море проходить 15% усіх світових торговельних потоків.

Протягом кількох тижнів сили США завдали ударів по понад 230 цілях в Ємені, які контролюються хуситами. Ймовірно, внаслідок цих ударів було знищено сотні одиниць зброї хуситів. Крім того, ще десятки ракет і безпілотних літальних апаратів американські і військові кораблі перехопили і збили над Червоним морем.

За словами Деніела Шапіро, американські війська також за цей час перехопили "іранські судна, які перевозили смертоносну допомогу Ємену".

Нагадаємо, голови МЗС країн-членів Євросоюзу на засіданні 19 лютого схвалили розгортання військово-морської місії ЄС у Червоному морі. Ключова мета - захистити цивільне судноплавство від регулярних атак воєнізованого угрупування хуситів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, воєнізоване угруповання хуситів здійснили ракетний удар по нафтовому танкеру Pollux у Червоному морі.  Судно 24 січня вийшло з російського порту Новоросійськ та мало дійти до індійського Парадіпі 28 лютого.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.