США заявили про безпрецедентний рівень співпраці росії та КНДР у військовій сфері 

США заявили про безпрецедентний рівень співпраці росії та КНДР у військовій сфері 

Тісне співробітництво російського та північнокорейського режиму у військовій галузі у найближчому майбутньому може "радикально змінити" характер загрози безпеці з боку КНДР. На цьому наголосив старший директор Білого дому з контролю над озброєннями Пранай Вадді, пише Reuters. 

"Те, що ми спостерігаємо нині між рф та Північною Кореєю, - це безпрецедентний рівень співпраці у військовій сфері. І я говорю цілком свідомо "безпрецедентний" - ми ніколи раніше не бачили такого", - підкреслив він.

Фахівець наголосив, що це питання треба розглядати з двох сторін. З одного боку, Москва отримує від КНДР озброєння для продовження ведення війни в Україні, ракетні системи зокрема; з іншого - співпраця з росією може суттєво поліпшити військові можливості Північної Кореї.

"Я думаю, що характер Північної Кореї як загрози в регіоні може радикально змінитися протягом найближчого десятиліття внаслідок цієї співпраці", - заявив Вадді.

В адміністрації президента США запевнили, що США і надалі продовжуватимуть працювати з Південною Кореєю, щоб гарантувати, що їх спільне "розширене стримування" буде максимально надійним перед загрозою від КНДР, що розвивається. 

"Ми хочемо бути впевнені, що "ядерна парасолька" США в тому вигляді, в якому вона існує зараз, залишається достатньою для стримування загроз, включаючи ті, що йдуть з Європи та Азії", - зауважив старший директор Білого дому з контролю над озброєннями.
 
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час ВЕФ-2024 в Давосі заявив, що союзники російського диктатора Володимира Путіна в Тегерані та Пхеньяні використовують його безумство, допоки в нього ще є технології та ресурси, щоб їм платити.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генеральний прокурор Андрій Костін розповів, що Україна вже має докази того, що російські війська використовували саме ракети з КНДР для ударів по країні.

Головне