США завдали ще один удар по об'єкту хуситів у Ємені

США завдали ще один удар по об'єкту хуситів у Ємені

Сполучені Штати Америки завдали новий удар по об'єктах хуситів у Ємені попри заяви про бажання уникнути ескалації конфлікту. Про це пише CNN.

Нові удари були набагато меншими за масштабом, ніж попередньої ночі. Попередньо відомо, що ціллю США був радарний комплекс хуситів, який використовувався для ударів ними по суднах.

"США мають на меті погіршити можливості хуситів атакувати морські судна, у тому числі комерційні судна", - заявили у Центральному командуванні.

Як відомо, у п'ятницю вночі США та Велика Британія завдали ударів по 28 об’єктах хуситів, щоб перешкодити їхнім можливостям вести вогонь по міжнародних судноплавних шляхах у Червоному морі. Удари були підтримані Канадою, Австралією, Бахрейном та Нідерландами.

Після ударів підтримувана Іраном повстанська група запустила протикорабельну балістичну ракету в бік комерційного судна в Аденській затоці на південь від Ємену. Також хусити пригрозили, що завдадуть удар у відповідь по США та Британії.

Раніше "Ми-Україна" писали, що Велика Британія більше не має наміру завдавати удари по Ємену. Про це заявив британський міністр Збройних сил Джеймс Хіппі.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.