США завдали удару по хуситах після нових атак на цивільні судна

США завдали удару по хуситах після нових атак на цивільні судна

Американські війська здійснили удар по протикорабельній ракеті хуситів в Ємені, яка була спрямована на Червоне море і готувалася до запуску.

Цю інформацію оприлюднило Центральне командування США в X (Twitter).

Повідомляється, що американські війська виявили ракету у районах Ємену, які контролюються хуситами, та визначили, що вона становить пряму загрозу торговим суднам і кораблям ВМС США в цьому регіоні.

За даними Центрального командування США, такі дії сприятимуть захисту свободи судноплавства і зроблять міжнародні води безпечнішими для кораблів ВМС США і торгових суден.

Нагадаємо, єменські хусити у Червоному морі атакували нафтовий танкер Marlin Luanda, належний компанії Trafigura. Це викликало пожежу на його борту. Інцидент стався у п'ятницю, 26 січня. Військові кораблі були відправлені на допомогу.

Напад трапився в Аденській затоці після того, як танкер перетнув Червоне море. За даними Bloomberg, на борту була нафта російського походження.

Єменські хусити заявили, що вони стояли за атакою на Marlin Luanda. Це може стурбувати Москву, оскільки значні обсяги російської нафти проходять через цей регіон, щоб потрапити до азіатських покупців.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Греції запропонували відправити озброєння на Україну в обмін на компенсацію з боку США.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.