Стало відомо, скільки окупанти вивезли українського зерна

Стало відомо, скільки окупанти вивезли українського зерна

Російські окупаційні війська протягом минулого року зібрали та вивезли з тимчасово окупованих територій України 4,8 млн тонн українського зерна. Про це повідомив Центр національного спротиву.

У Центрі розповіли, що на тимчасово окупованих територіях України діє схема, коли всі аграрії мають здавати зерно окупантам за фіксованою ціною в рази нижчою від ринкової, а потім гауляйтери перепродують зерно і забирають різницю.

"Ця різниця і є платою Кремля за "вірність", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Чорному морі стався вибух, коли ворожа міна пошкодила цивільний корабель, який мав прапор Панами. Цей балкер направлявся на завантаження зерном до одного з дунайських портів. Інцидент призвів до поранення двох моряків.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти авіабомбами знищили ангари з зерном у Вовчанську. Дві керовані авіабомби зруйнували зерносховище та будівлю для обробки зерна.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.