Станом на ранок українсько-словацький кордон розблокований, — ДПСУ

Станом на ранок українсько-словацький кордон розблокований, — ДПСУ

Станом на ранок українсько-словацький кордон розблокований. Про це повідомляє Державна прикордонна служба. 

Йдеться про пункт пропуску "Вишнє Нємецке". 

"Станом на ранок на території Словаччини перед пунктом пропуску "Вишнє-Нємецке" в напрямку України перебуває близько 350 вантажних транспортних засобів", – йдеться у повідомленні. 

Нагдаємо, на польсько-українському кордоні в черзі застрягли 2300 вантажівок.

Станом ранок продовжується блокування трьох напрямків на кордоні з Польщею: "Ягодин", "Рава-Руська" та "Краківець".

"Також блокування відбувається і за напрямком пункту пропуску "Шегині". Але ми зафіксували, що такі дії здійснюються протягом дня. О 9 вечора вчора польська сторона повідомила, що блокування знято на під'їзному шляху до кордону", – повідомив речник.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна розпочала процедуру збору даних перевізників, які через блокаду пунктів перетину їхніми польськими колегами, застрягли на кордоні. Зібрана інформація буде використана для їх подальшої евакуації, розповів заступник очільника Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури·Сергій Деркач.

"Наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій декількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади. Ми кілька разів порушували питання на робочому та офіційних рівнях щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов – цього всього немає", - наголосив Деркач.

 

Головне