Страйк на кордоні з Польщею: до блокади долучаться фермери

Страйк на кордоні з Польщею: до блокади долучаться фермери

Представники об’єднання польських фермерів Zjednoczona Wieś ("Об'єднане село") з понеділка, 18 грудня, приєднаються до нового етапу блокади руху вантажних автомобілів через пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин" на кордоні між Україною і Польщею.

Інформацію про це оприлюднив лідер перевізників, що приймають участь у протесті, Рафал Меклер у соцмережі X.

"18 грудня у Дорогуську знову починається блокада. До нас приєднуються фермери з “Об’єднаного села", - йдеться у дописі.

Планується розпочати блокування кордону о 13:30 за місцевим часом (14:30 за Києвом). Серед вимог учасників нової акції - призупинення імпорту цукру з України, виплата компенсацій виробникам кукурудзи та компенсації акцизу на паливо.

Нагадаємо, польські перевізники оголосили про нову акцію протесту на кордоні з Україною, яка розпочнеться у понеділок, 18 грудня, о 15:00.

Видання RMF24 писало, що під час майбутнього протесту на кордоні черга з українськими вантажівками зросте вдвічі, якщо порівняти з попереднім.

Крім того, 16 грудня через блокаду польсько-українського кордону помер 38-річний український водій. Медики госпіталізували чоловіка до лікарні, але він помер в кареті швидкої допомоги. Варто зауважити, що це вже третій випадок смерті українського водія.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф за тиждень завдала по Україні 41 ракетний і 237 авіаударів.

Головне