Треба відповісти Путіну мовою, яку він розуміє: МЗС Польщі закликало надати Києву далекобійні ракети

Треба відповісти Путіну мовою, яку він розуміє: МЗС Польщі закликало надати Києву далекобійні ракети

Новий очільник польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорський наголосив на необхідності передачі  Україні далекобійного озброєння. Його заява пролунала на тлі масованого ракетного удару рф по Україні 2 січня. 

Міністр також закликав посилити санкційний тиск проти країни-агресорки. 

"Ми повинні відповісти на останній напад на Україну мовою, зрозумілою Путіну: посиленням санкцій, щоб він не міг виробляти нову зброю з контрабандних компонентів, та наданням Києву ракет великої дальності, які дозволять йому знищити стартові майданчики та командні центри", - зазначив Сікорський.

Також на тлі посилення російських атак на Україну до передачі Києву ракет Taurus уряд ФРН знову закликала очільниця Комітету німецького Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн: "зобов'язання Німеччини підтримувати Україну стільки, скільки необхідно, стане порожнім звуком, якщо військова допомога Україні не буде значно посилена".

Нагадаємо, 2 січня вранці армія рф масовано атакувала Україну ракетами різних типів, включно з "Кинджалами", "Калібрами" та балістикою. В результаті ракетного удару постраждало 135 осіб: 130 отримали поранення (61 - в Харківській області, 52 - у місті Києві, 16 - в Київській та одного - в Запорізькій областях), п'ять людей загинули (по два - в місті Києві та Київській і один - в Харківській області).\

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо двічі за минулу добу завдало ракетних ударів по Харкову. Вранці ворог бив по місту "Іскандерами", пізно ввечері застосував для атаки С-300. Під час вечірньої атаки постраждала будівля школи в Основ’янському районі міста.
  

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.