Тривала пауза в обстрілах з моря: Плетенчук пояснив, з чим пов'язана

Тривала пауза в обстрілах з моря: Плетенчук пояснив, з чим пов'язана

Враховуючи нещодавні удари по суднобудівному заводу в Керчі та знищення низки кораблів Чорноморського флоту рф ворог був вимушений передислокувати свої судна, включно з носіями високоточного озброєння, до Новоросійська. Однак там противник не має змоги споряджувати борти ракетами, розповів речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук.

"Логістика, яка обслуговує ракетоносії залишилася у Севастополі. Через це спостерігається така велика пауза у використанні ракет, тому що зара ворог зіткнувся з проблемою відсутності логістики. Вони не можуть завантажувати"Калібри" в Новоросійську", - пояснив він в ефірі марафону "Єдині новини".

Плетенчук пояснив, до допоки ця проблема не буде вирішена, російська армія не зможе запускати ракети з моря. Єдиний потенційний вихід для них полягає у поверненні у Севастополь, проте нині це для суден флоту рф занадто небезпечно. 

Ще один фактор, який впливає на появу паузи в ракетних обстрілах, полягає у намаганні росіянами накопичити більшу кількість боєприпасів для завдання атак по Україні пізніше. 

Нагадаємо, 4 листопада українські воїни завдали прицільного ракетного удару по суднобудівному заводу "Залив" в підконтрольній росіянам Керчі (Крим). Під час атаки пошкоджень зазнав новозбудований ворожий ракетоносій "Аскольд". Колишній заступник начальника штабу ВМС ЗС України Андрій Риженко розповів, що процес будівництва цього малого судна тривав сім років, тоді як на будівництво фрегата "Гетьман Сагайдачний" на цьому ж заводі, але до окупації півострова росіянами, пішов всього рік. Експерт спрогнозував, що враховуючи стан суднобудування в рф та масштаби ушкоджень на його відбудову піде тривалий час.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 11 листопада воєнна розвідка поінформувала про знищення Україною двох російських малих десантних кораблів, які були носіями ЗРК та мали прикривати інші ворожі судна. При цьому у ГУР МО зауважили, що після знищення цих суден росії немає чим їх замінити. Також у відомстві показали кадри нічної спецоперації в тимчасово окупованому Криму, під час якої були вражені та знищені вказані кораблі.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.