ЦАХАЛ помилково вбив трьох заручників у Газі: як так сталось

ЦАХАЛ помилково вбив трьох заручників у Газі: як так сталось

Троє бранців, яких бойовики ХАМАС захопили під час нападу на Ізраїль 7 жовтня, були вбиті військовослужбовцями ізраїльських Збройних сил. Як пояснили в ЦАХАЛ, це сталось помилково, їх ідентифікували "за загрозу". 

CBS News пише, що трагедія сталась в ході боїв у густонаселеному районі міста Газа - Шеджайї. "Помилково визначивши трьох ізраїльських заручників як загрозу" бійці ЦАХАЛ відкрили по них вогонь. 

Їх тіла з поля бою забрали та доставили в Ізраїль, де їх і було ідентифіковано. Загиблими виявились Самер Талалка, Йотам Хаїм та Алона Шамріза. Усіх трьох було викрадено терористами з кібуца Кфар-Аза. 

Військове керівництво Ізраїлю відреагувало на цю подію.

"ЦАХАЛ наголошує, що це зона активних бойових дій, в якій останні кілька днів продовжуються бойові дії. З цієї події було зроблено безпосередні уроки, які були передані всім військам ЦАХАЛу, що знаходяться на місцях. ЦАХАЛ висловлює глибоке каяття у зв'язку з трагічним інцидентом та висловлює сім'ям щирі співчуття. Наше національне завдання — знайти зниклих безвісти та повернути всіх заручників додому", - вказано у заяві. 

Свої співчуття щодо загибелі ізраїльських бранців висловив і прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

"Разом із усім народом Ізраїлю я схиляю голову в глибокій скорботі і оплакую смерть трьох наших заручників. ... Це нестерпна трагедія, і сьогодні ввечері весь Ізраїль сумує за цією втратою", - сказав він.

Нагадаємо, раніше цього місяця Україна завершила евакуацію своїх громадян з Сектору Гази. Після декількох етапів евакуації, додому повернулись 304 особи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в іранському МЗС обвинуватили Україну в тому, що вона слугує одним із "чорних ринків", з якого бойовики ХАМАС отримують зброю. В українському зовнішньополітичному відомстві на ці закиди відповіли.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.