ЦАХАЛ заявив про затримання 46 бойовиків ХАМАС під час нічних рейдів

ЦАХАЛ заявив про затримання 46 бойовиків ХАМАС під час нічних рейдів

Збройні сили Ізраїлю відвітували про затримання 46 бойовиків воєнізованого угруповання ХАМАС в ході здійснення нічний рейдів на Західному березі річки Йордан. Про це пише The Times of Israel.

В цілому, як свідчать дані ЦАХАЛу, від 7 жовтня, коли було здійснено напад на Ізраїль, військовими Армії оборони було затримано вже близько 1000 палестинців на Західному березі. Серед них - близько 600 осіб пов'язані з ХАМАС. 

Останніми тижнями на Західному березі річки Йордан зафіксовані запеклі боєзіткнення між палестинцями та представниками ЦАХАЛ, також в регіоні відбулося декілька спроб терактів. 

Палестинська автономія заявляє, що від початку місяця на Західному березі внаслідок бойових дій та обстрілів загинуло близбко сотні палестинців. 

Як відомо, Західний берег річки Йордан є регіоном на Близькому Сході, який є однією з двох частин частково визнаної арабської держави Палестина. Він розташований поблизу Сектора Гази. На сьогодні територія Західного берега розділена на три зони:

  • зона А (17,2% території) - контролюється Палестинською національною адміністрацією (ПНА),
  • зона B (23,8% ) – перебуває під цивільним контролем ПНА, але під військовим контролем Ізраїлю,
  • зона C (59%) -  повною мірою контролюється Ізраїлем.

Нагадаємо, в МЗС повідомили, що протягом останньої доби в Ізраїлі збільшилася кількість українських жертв до 21 особи. Ще одну людину вважають зниклою безвісти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Секторі Гази заявили про загибель понад 6500 палестинців, включно з 2704 дітьми.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.