Туск: Орбан у справі України залишився сам на полі бою

Туск: Орбан у справі України залишився сам на полі бою

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан залишається одним проросійським політиком в Європейському Союзі. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. Про це повідомляє Telegram-канал "Ми-Україна".

"Віктор Орбан залишився сам на полі бою, він єдиний настільки явно антиукраїнський політик", - зазначив Туск.

За його словами, європейські лідери будуть і надалі надати військову допомогу Україні.

“Я ще не бачив такої однозначної позиції і рішучості у жодній справі, як у цей момент щодо збільшення військової і фінансової допомоги для України під час війни. Без сумніву, Віктор Орбан постане перед дуже серйозним випробуванням. Усе вказує на те, що так чи інакше ми знайдемо якесь рішення на підтримку України - з Орбаном чи без. Але краще було б, і ми всі краще б почувалися в цій ситуації, якби єдність Європи в цьому питанні була збережена. І ми над цим працюємо”, - додав прем’єр-міністр Польщі.

Нагадаємо, що Угорщина збирається відмовитися від свого вето щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі 50 мільярдів євро з боку Європейського Союзу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, чеський міністр у справах Європи Мартін Дворжак різко розкритикував угорського прем'єра Віктора Орбана, звинувативши його в шантажі Євросоюзу та зловживанні правом вето.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.