Туск про блокування кордонів: Польща ставить під загрозу відносини з Україною

Туск про блокування кордонів: Польща ставить під загрозу відносини з Україною

Польща поставила під загрозу відносини з Україною. Таку думку висловив лідер польської опозиції Дональд Туск, коментуючи страйк на кордоні двох країн.

За словами Туска, польський уряд нічого не робить, щоб врегулювати ситуацію з блокуванням кордонів.

“Це бездіяльність, яку не можна пробачити. Таким чином ми ставимо під загрозу польсько-українські відносини і не захищаємо польські інтереси”, - заявив Дональд Туск.

При цьому він додав, що Польща та Україна повинні жити в дружбі, однак Варшава не повинна забувати про свої інтереси.

“Вони (нинішній уряд Польщі, - ред.) повністю знехтували цим, а коли зрозуміли, що це дратує людей, почали розігрувати антиукраїнську карту, а потім відвернулися від проблеми на кордоні”,- наголосив польський опозиціонер.

Нагадаємо, раніше польська влада, зокрема Міністерство інфраструктури, висунули вимоги до України щодо зняття блокади на кордоні. Вони вимагають, щоб Україна скасувала обов’язкову реєстрацію вантажівок в електронній черзі.

Як повідомляли "Ми-Україна", ввечері 28 листопада на кордоні України з Польщею відновив повноцінну роботу пункт пропуску "Угринів-Долгобичув". Там відразу ж почали пропускати вантажівки.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.