У Британії закрили справу проти підсанкційного олігарха рф Фрідмана

У Британії закрили справу проти підсанкційного олігарха рф Фрідмана

У Великій Британії закрили справу проти підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана. Його підозрювали в ухиленні від санкцій.

Про це заявив речник Британського національного агентства з боротьби зі злочинністю (NCA), передає Bloomberg.

"NCA може підтвердити, що не вживатиме подальших заходів проти Михайла Фрідмана на основі ордеру, виданого в Athlone House у грудні 2022 року… Тривають розслідування стосовно підозрюваних, які підпадають під ширше розслідування", - заявив речник.

Фрідмана було заарештовано за підозрою у відмиванні грошей. Проте пізніше він був звільнений під заставу. Під час масштабних обшуків, проведених у будинку бізнесмена в Лондоні, було задіяно понад 50 офіцерів. Вони вилучили низку цифрових пристроїв і значну кількість готівки.

Нагадаємо, Служба безпеки України оголосила підозру російському олігарху Михайлу Фрідману, повідомили у пресслужбі СБУ. В спецслужбі наголосили, що задокументували злочинну діяльність Фрідмана, зокрема, його причетність до фінансування війни рф проти України.

Крім того встановлені факти страхування компаніями Фрідмана військової техніки рф та життя і здоров’я окупантів. А на окупованих територіях України компанія росіянина забезпечила ФСБ мобільний зв’язок.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати 11 серпня оголосили про запровадження санкцій проти чотирьох російських мільярдерів, а також Російського союзу промисловців та підприємців. Нові обмеження запроваджені проти Петра Авена, Михайла Фрідмана, Германа Хана та Олексія Кузьмічова.

Усі четверо входили до наглядової ради одного з найбільших фінансово-інвестиційних конгломератів у Росії “Альфа-Груп”. Ці бізнесмени вже були під санкціями Австралії, Канади, Європейського Союзу, Нової Зеландії та Великої Британії.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.