У частині Херсонщини, де оголошена обовʼязкова евакуація, залишаються понад 600 дітей

У частині Херсонщини, де оголошена обовʼязкова евакуація, залишаються понад 600 дітей

У 23 населених пунктах Херсонщини, де оголошена примусова евакуація, досі залишаються 637 дітей.

Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

"Це рішення [про обовязкову евакуацію] — не чиясь примха. Це повʼязано з тим, що російська артилерія та авіація рівняє ці населені пункти із землею. Тому перебувати там вкрай небезпечно, особливо дітям", — сказав він.

За його словами, 27 жовтня з цих територій евакуювали 32 дитини та їхні родини, 28 жовтня — 9 дорослих і чотирьох дітей. Із 4 жовтня евакуювали 147 дітей.

Як писали "Ми-Україна" раніше, представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих росією українських дітей

“Під час третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася на Мальті, запропоновано створити міжнародну коаліцію країн, яка сприятиме, зокрема, поверненню українських дітей, депортованих чи примусово переміщених Росією з тимчасово окупованих територій України. Таку ініціативу під час зустрічі на Мальті озвучила делегація Канади, і її підтримали багато країн – учасниць заходу”, – йдеться у повідомленні.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.