У Чорному морі на бойовому чергувані знаходиться один ворожий корабель

У Чорному морі на бойовому чергувані знаходиться один ворожий корабель

На бойовому чергуванні у Чорноморській акваторії станом на 18 листопада перебуває один ворожий корабель. Інші знаходяться у пунктах базування. Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ.

Відомо, що російські загарбники наразі не утримують у Чорному та Азовському морях ракетоносії крилатих ракет "калібр". Там чергують по одному кораблю.

"Водночас у Середземному морі росіяни тримають на бойовому чергуванні два кораблі. Серед них є один ракетоносій, заряджений до восьми ракет", - йдеться в повідомленні.

Протягом доби прохід Керченською протокою здійснили:

До Азовського моря - 21 судно, з них 9 рухались з протоки Босфор.

До Чорного моря - 15 суден, з них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Нагадаємо, що на бойовому чергуванні у Чорноморській акваторії станом на ранок 31 жовтня перебуває шість кораблів російського флоту, але носіїв високоточного озброєння серед них немає. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, попри розосередження російського корабельного угруповання після удару по судноремонтному заводу в Керчі та відсутність ракетоносіїв у Чорному морі рівень ракетної загрози залишається високим. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.