У Джанкої підірвали авто окупанта (фото)

У Джанкої підірвали авто окупанта (фото)

В окупованому російськими військами кримському місті Джанкой стався вибух автомобіля військовослужбовця російської федерації. Внаслідок цього інциденту ніхто не постраждав.

За інформацією російських ЗМІ, версія про вибух газобалонного обладнання в автомобілі окупанта не підтвердилася на даному етапі.

Ймовірно, вибух стався через вибуховий пристрій, який був підкладений під машину.

За даними джерел, невідомі особи закріпили на дні автомобіля "Шевроле Авео" військовослужбовця контактний заряд СВП потужністю близько 500 грамів у тротиловому еквіваленті. Вибух стався удень 23 вересня поруч із будинком, де проживав військовий. Зазначається, що бомба не містила в собі вражаючих елементів.

Внаслідок цього вибуху ніхто не постраждав. Але в будинку було пошкоджено скло на першому поверсі.

20 вересня диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер у Підмосковʼї.

Як зазначається, літаки та гелікоптер суттєво пошкоджені.

У розвідці зазначили, що подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах – на аеродромі базуються урядові літаки, так звані літаки судного дня. Вони призначені для евакуації найвищого керівництва. Також там перебувають спеціальні літаки-розвідники.

При цьому, ймовірно, пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у США всередині пащі алігатора знайшли рештки чоловіка.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.