У Фінляндії вирішили знести будівлю консульства рф та побудувати дитсадок

У Фінляндії вирішили знести будівлю консульства рф та побудувати дитсадок

Влада міста Турку в Фінляндії проголосували за викуп колишньої офісної будівлі генерального консульства росії за 1,6 мільйона євро.

Цю інформацію надає Yle.

Рішення депутатів передбачає знесення будівлі з метою побудови нового об'єкту, ймовірно, дитячого садка. Земельна ділянка площею приблизно 3500 квадратних метрів, на якій розташований будинок, була придбана генеральним консульством рф у 1974 році і має площу близько 2000 квадратних метрів.

Грунт на території колишнього консульства потребує очищення, оскільки в початку ХХ століття тут функціонували ливарний цех і завод з цинкування.

Важливо відзначити, що закриття російського консульства в Турку було оголошено владою Фінляндії ще у липні 2023 року, як відповідь на висилку дев'яти фінських дипломатів з рф і закриття генерального консульства в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, Фінляндія прийняла рішення тимчасово припинити роботу останнього діючого пункту пропуску на кордоні з росією протягом найближчих двох тижнів.

Причиною цього рішення став потік нелегальних мігрантів із росії, переважно громадяни країн Близького Сходу та Африки. Заявки на притулок далі можна буде подавати лише в портах і аеропорту.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Україні створили дашборд "гарячих ліній" для постраждалих від домашнього насильства.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.