У Франції оголошено найвищий рівень загрози: Макрон мобілізував 7000 військових для охорони міст

У Франції оголошено найвищий рівень загрози: Макрон мобілізував 7000 військових для охорони міст

Влада Франції оголосила про запровадження режиму "надзвичайної готовності до нападу" після після нападу на школу в Аррасі. Для допомоги правоохоронним органам в охороні міст буде задіяно додаткові кілька тисяч військових, пише Reuters.

У заяві Єлисейського палацу, зазначено, що французький президент Франції Емманюель Макрон наказав мобілізувати 7000 солдатів для посиленого патрулювання безпеки.

"Коли ми переходимо на цей рівень пильності, ми маємо приписати всім французам, усім адміністраціям бути обережними. Це розпорядження дасть змогу військовим операції Sentinel розвернутися на повну потужність", – йдеться у повідомленні урядової канцелярії.

В офісі Макрона заявили, що солдати будуть мобілізовані до вечора понеділка. Їх долучать до патрулювання центральних частин великих міст і туристичних об'єктів.

"Після наради з безпеки, що відбулася в п'ятницю ввечері, до семи тисяч солдатів з сил Sentinelle будуть розгорнуті до вечора понеділка і до подальшого повідомлення", - вказано у заяві.

Найвищий рівень тривоги в країні було оголошено як раз в той період, коли Франція приймає чемпіонат світу з регбі.

Нагадаємо, у французькому місті Аррасі у пʼятницю, 13 жовтня, невідомий чоловік з ножем напав на школу та вбив учителя. Співробітники поліції розповіли, що під час затримання зловмисник чеченського походження вигукував "Аллах Акбар".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 8 жовтня Франція та Німеччина посилили заходи безпеки навколо синагог і єврейських шкіл після вторгнення бойовиків ХАМАС на територію Ізраїля.

Головне