У Харкові планують збудувати першу в Україні підземну школу

У Харкові планують збудувати першу в Україні підземну школу

Першу в Україні школу під землею, що буде відповідати сучасним нормативним вимогам до захисних споруд планують побудувати у Харкові.

Про це заявив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Таке укриття дасть змогу продовжити безпечне очне навчання тисячам харківських дітей навіть під час ракетних загроз", — прокоментував міський голова.

Водночас він відзначає, що Харків продовжуватиме інвестувати в освіту і ні на гривню не скоротить видатки на освітянський напрямок як цьогоріч, так і наступного року. На це не вплине навіть брак бюджетних коштів і важке завдання збалансувати місцевий бюджет з урахуванням наявного дефіциту.

Нагадаємо, зрадник, який шпигував для росіян у Хмельницькій області та отримував за це “зарплатню” від ФСБ, був засуджений 15 років тюрми.

Чоловік намагався дізнатися основні локації підрозділів Збройних сил України, Державної прикордонної служби та Національної поліції у своєму регіоні. Агент також відслідковував маршрути руху військової техніки української армії. Він намагався виявити транзитні ешелони з озброєнням та боєприпасами ЗСУ.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України викрила рецидивіста, який допомагав російським загарбникам встановлювати мінні поля під час окупації Харківської області.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.