У ГУР МО оцінили, скільки ракет накопичили росіяни перед настанням зими

У ГУР МО оцінили, скільки ракет накопичили росіяни перед настанням зими

Станом на сьогодні російська армія має у запасах близько 870 одиниць високоточного озброєння, розповів в коментарі "РБК-Україна" представник воєнної розвідки Вадим Скібіцький.  

За оцінкою розвідки нині у запасі у росіян є:

  • крилаті ракети "Калібр" - близько 165 одиниць,
  • авіаційні крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 - орієнтовно 160 штук, 
  • крилаті "Іскандер-К" та балістичні "Іскандер-М" - загалом близько 290 одиниць,
  • аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал" - приблизно 80 штук, 
  • протикорабельні Х-22/Х-32 - 150 одиниць.

У ГУР МО встановили, що оскільки торік запаси були на майже такому самому рівні, росії, вочевидь, вдалося налагодити процеси виробництва. Водночас у відомстві зазначити, що скористатися всіма накопиченими ракетами агресору не вдасться, щонайменше 30% з них мають залишитися. 

"Якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі і не досягнуть результату – тоді знову хтось полетить з посади. Водночас досягти результату росіянам буде складно – ми також готуємось і розуміємо, як вони діятимуть, що розвідують і, відповідно, вживаємо заходів для захисту нашої енергосистеми", – розповів Скібіцький. 

Нагадаємо, раніше військовий експерт Петро Черник розповідав, що російський військово-промисловий комплекс здатен випускати до 120 далекобійних ракет типу Х-101/Х-555, "Калібр" та "Кинджал" на місяць. Він зазначив, що "на превеличезний жаль, росіяни зуміли поставити на конвеєр далекобійні ракети". Водночас Черник зазначив, що росіяни більше не зможуть побудувати жодного нового Ту-95 МС, Т-22М або МіГ-31К. Він підкреслив, що і "якісної зброї, такої як треба, вони побудувати не можуть і не зможуть".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч на 6 листопада окупанти атакували Україну двома авіаційними ракетами Х-59, балістичною "Іскандер-М", протикорабельним "Онікс" та 22 "шахедами".

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.