У Харкові постраждало 30 будинків: під завалами досі шукають людей

У Харкові постраждало 30 будинків: під завалами досі шукають людей

Ракетний удар по Харкову сьогодні, 23 січня, призвів до руйнувань 30 будинків у місті. У багатоповерхівці у Київському районі міста, в якій через вранішній обстріл обвалився цілий під'їзд, триває розбирання завалів та пошук під ними людей.

"Надзвичайники розбирають завали, але ця робота ускладнюється тим, що ми поки що не можемо відключити газопостачання. Є полум'я, дуже складно працювати", - розповів в ефірі марафону "Єдині новини" харківський міський голова Ігор Терехов. 

Через руйнування комунальні служби були змушені вимкнути подачу тепла до двох десятків будинків, ще у 14 - відсутнє світло, а у 12 - газ. При цьому сьогодні у Харкові температури тримається на показнику -7ºС.

"На місцях прильотів працюють усі відповідні служби. Людям надається вся необхідна допомога, в тому числі розгортаються три пункти обігріву", - розповів Терехов. 

Нагадаємо, ракетна атака на Харків 23 січня здійснювалась у два етапи: спочатку о 4:00, а потім о 7:00. По місту ворог бив снарядами Х-32 та С-300, які запускав з російської Бєлгородщини. Станом на цю годину відомо про трьох загиблих. Тіла двох жінок були виявлену у зруйнованій багатоповерхівці у Київському районі, чоловік загинув від уламків на Північній Салтівці. У місцевій ОВА повідомили про як мінімум 42 поранених, з яких четверо - діти. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, масований ракетний обстріл Києва сьогодні, 23 січня, призвів до руйнувань в чотирьох районах столиці. Поранень зазнали 18 осіб, одна людина нині перебуває у стані клінічної смерті.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.