У Харкові затримали диверсанта, який підривав автозаправки та залізничні колії

У Харкові затримали диверсанта, який підривав автозаправки та залізничні колії

Поліція спільно з Службою безпеки України затримала у Харкові диверсанта, який підривав автозаправки та залізничні колії. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Встановлена причетність 54-річного харків’янина до скоєння щонайменше трьох таких злочинів. Підтверджено, що зловмисник активно спілкувався з представниками російських спецслужб. І виконував завдання, які мали підірвати безпеку всередині країни», – написав він у телеграмі.

Клименко нагадав, що інформація про підриви на АЗС у Харкові почала надходити з березня 2023 року – було два таких випадки, а у серпні невідомий підірвав залізну колію, пошкодивши полотно.

За його словами, наприкінці вересня чоловік намагався підірвати ще один об’єкт, але правоохоронці вчасно знешкодили вибухову закладку.

"Вчора під час спроби підірвати АЗС у Харкові диверсанта затримали", – додав міністр.

Нагадаємо, раніше цього тижня у ГУР розповіли про вдалу роботу диверсантів у Московській та Калузькій областях. Так, у ніч на 24 вересня невідомі диверсанти знищили паливозаправник на території Московщини. Також було знищено чотири одиниці автомобільної техніки з причепами на території військового містечка 60-го арсеналу озброєння, яке знаходиться в місті Калуга.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вночі у суботу, 30 вересня, викрили вогнем Корабельний район Херсона, сталась низка пожеж. В результаті “прильотів” ворожих снарядів спалахнув один гаражних кооперативів, полум’я охопило 30 гаражів. До приборкання пожежі було залучено більше десятка надзвичайників та три пожежні машини.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.