У Херсоні після ранкового удару рф вже відновили електропостачання

У Херсоні після ранкового удару рф вже відновили електропостачання

Енергетикам вдалося відновити електропостачання у Херсоні, яке зникло після удару окупантів. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у себе в Telegram.

При цьому він попередив місцеве населення, що подекуди світло ще може зникати, оскільки тривають стабілізаційні роботи.

"Електропостачання у Херсоні відновлено. Проте можливі короткочасні знеструмлення районів. Адже налагоджувальні роботи тривають", - зазначив Прокудін.

Також він висловив подяку енергетикам, які так швидко повернули світло в оселі жителів Херсона.

"Дякую нашим незламним енергетикам. Не перестаємо захоплюватися вашим професіоналізмом і стійкістю", - наголосив голова Херсонської ОВА.

Нагадаємо, у неділю вранці, 15 жовтня, у Херсоні пролунав потужний вибух, після якого у місті частково зникли енерго та водопостачання. Керівник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко повідомив, що росіяни скинули на Херсон дві керовані авіабомби. Вони впали біля об'єкта критичної інфраструктури. Також у місті виникли проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом.

Як повідомляли "Ми-Україна", російське окупаційне військо здійснило у суботу, 14 жовтня, 107 ударів по території Херсонської області.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.