У Києві демонтували пам'ятник учасникам антиукраїнського "січневого повстання"

У Києві демонтували пам'ятник учасникам антиукраїнського

У Києві демонтували пам'ятник учасникам антиукраїнського "січневого повстання". Про це повідомляють у КМДА.

Ідеологічна роль цього постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, котрі влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки. 

"Нам десятиліттями навʼязували в герої – радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу", – наголосила посадовиця.

Нагадаємо, Зеленський увів санкції проти 51 особи та 134 компаній. Про це йдеться на офіційному інтернет-представництві президента.

Згідно з першим указом, санкції запроваджені проти 119 компаній. Переважно це російські підприємства, які розташовані на території РФ, проте до санкійного списку потрапило ТОВ "Автодель ГАЗ", яке працює у Криму.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники затримали вісім іноземців, шестеро із них громадяни Туреччини. Про це повідомили у Дерприкордонній службі.

Мігранти сховалися у мікроавтобусі для незаконного перетину кордону на Львівщині. За кермом автотранспорту був українець. Пасажири, серед яких четверо дітей, не мали при собі документів. Подальшу долю затриманих вирішуватиме суд.


 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.