У Києві перейменували Повітрофлотський проспект у проспект Повітряних сил

У Києві перейменували Повітрофлотський проспект у проспект Повітряних сил

У Києві офіційно перейменували Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних сил України.

Цю інформацію оприлюднив міський голова Києва Віталій Кличко.

8 лютого 2024 року в межах дерусифікації депутати Київради перейменували Повітрофлотський проспект. За це проголосували 88 зі 120 депутатів.

Він наголосив, що така зміна має широку підтримку серед киян, а також від Генштабу, ГУР та військових. Під час обговорення цього питання Кличко висловив переконання, що настав час остаточно вирішити цю ініціативу. Він підкреслив важливу роль Повітряних сил України у захисті неба країни, зазначивши, що їхній внесок у збивання дронів та ракет, що летять на українські міста та села, повинен бути визнаний шаною і вдячністю.

17 січня з'явилася петиція з відповідною пропозицією. Автор петиції наголошував, що перейменування Повітрофлотського проспекту у проспект Повітряних сил є дуже важливим рішенням.

"Повітряні сили одними з перших прийняли бій на початку вторгнення росії, і їхній подвиг має бути уславлений", - йдеться у повідомленні.

Довідка.

Повітрофлотський проспект, розташований у Шевченківському і Солом’янському районах Києва, має своє коріння ще з середини XIX століття, коли він був прокладений як дорога до села Жуляни. Початково відомий як Кадетське шосе до 1923 року, пізніше, за радянської епохи, проспект був перейменований спочатку на Повітрофлотське шосе, а потім на шосе Героїв стратосфери, перш ніж в 1963 році отримав свою сучасну назву.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Харківська міська рада змінила назви 65 вулиць, серед них Пушкінська, яку 23 січня обстріляла російська армія. Нині вулиця носитиме ім’я Григорія Сковороди.

Головне