У Києві шахраї збирали гроші на "допомогу ЗСУ": поліція відкрила кримінальне провадження

У Києві шахраї збирали гроші на

У Києві поліція проводить перевірку збору грошей на потреби українських військових. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Києва.

За даними поліції, напередодні вони отримали виклик через конфлікт між громадянами у Оболонському районі столиці, який виник через збір грошей для військових. 

"Учора ввечері у телеграм-каналах поширилось відео конфлікту між громадянами в Оболонському районі столиці щодо збору грошей на потреби українських військових. На місце прибули працівники поліції. Правоохоронці врегулювали конфлікт та доставили до територіального управління поліції п’ятьох представників благодійного фонду. Працівники поліції кваліфікували подію як шахрайство", - йдеться у повідомленні.

В поліції додали, що відомості у справі було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 Кримінального кодексу України. Співробітники поліції вже перевіряють представників фонду та документацію установи у рамках відкритого кримінального провадження.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники правоохоронних органів Київщини викрили шахраїв, які ошукали громадян на майже 700 тисяч гривень. Зловмисники, якими виявилися 25-річний та 23-річний волиняни, збирали кошти нібито на лікування поранених військових та тяжкохворих дітей.

Головне