У Києві в будинку на Соломʼянці постраждала 321 квартира, сім з них вигоріли повністю

У Києві в будинку на Соломʼянці постраждала 321 квартира, сім з них вигоріли повністю

Через російську атаку 2 січня у багатоповерхівці Солом’янського району Києва, повністю вигоріло сім квартир, пошкоджена 321 квартира в двох будинках. 

Заступник міського голови зазначив, що говорити про терміни відновлення можна буде тільки після проведення експертиз.

Він додав, що на стаціонарі перебуває 24 людини, в тому числі одна дитина.

За словами Олександра Хорунжого, ракетний обстріл РФ 2 січня став однією із найбільших атак від початку широкомасштабного вторгнення.

На ранок 3 січня у столиці ліквідовано загоряння складських приміщень у Подільському районі, загальна площа яких склала 5000 кв. м. 

Нагадаємо, під час масованої ракетної атаки російських військ у Києві 2 січня постраждав виробничий об'єкт та склад компанії M-Tac (Militarist Tactical), яка спеціалізується на виробництві тактичного спорядження, військового одягу і взуття.

"Життя треба прожити так, щоб москалі витратили на тебе ТРИ ракети Х101! Вартість 1 ракети – близько 12 мільйонів долларів", – йдеться у заяві.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час масованого ракетного удару рф по Україні 2 січня один з російських літаків "загубив" ракету, призначену для нашої країни, на село Петропавлівка Воронезької області. І якщо напередодні місцева влада запевняла про несуттєві пошкодження та відсутність постраждали, сьогодні ситуація змінилась. 

Губернатор області Олександр Гусєв повідомив, що вчорашній friendly fire призвів до поранення чотирьох осіб та додав,  що з нуля доведеться відбудовувати дев'ять будинків.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.