У Криму заявили про масову хакерську атаку

У Криму заявили про масову хакерську атаку

У тимчасово окупованому Криму сталася масова DDoS-атака на кримських провайдерів інтернету. Про це в Telegram-каналі повідомив окупаційний радник "глави" Криму Олег Крючков.

"Фіксуємо масову зовнішню кібер-атаку на кримських провайдерів інтернету. Можливі перебої в роботі низки сервісів. Триває відбиття атаки і відновлення повноцінної роботи провайдерів", - зазначив він.

Інтернет-провайдер "Міранда-медіа" зафіксували тимчасова недоступність послуг "Міранда-медіа", "Кримтелекому" і "МирТелекома".

“Усі технічні та ІТ-служби компанії переведені в режим підвищеної готовності. Вживаються всі необхідні заходи щодо відновлення працездатності мережі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що група хакерів з прокремлівської організації Killnet вчинила кібератаку на урядові системи Ізраїлю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, хакери групи відомої як APT29 або "Cozy Bear", яких підозрюють у роботі на російську зовнішню розвідку, спробували зламати комп'ютери дипломатів в Україні. Вони користувалися фальшивою рекламою вживаних автомобілів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.