У Кривому Розі затримали чоловіка, який вистрілив у будинок з РПГ

У Кривому Розі затримали чоловіка, який вистрілив у будинок з РПГ

Поліцейські у Кривому Розі заарештували підозрюваного, ймовірно якого спіймали при стрільбі по будинку з ручного протитанкового гранатомета (РПГ).

Цю інформацію повідомляє Департамент комунікації Нацполіції.

Співробітники криміналістики разом з піротехніками використовували технічні засоби криміналістичної лабораторії для огляду місця злочину та вилучили фрагменти вибухового пристрою, знайшли місце ймовірного пострілу. Службовий пес - німецька вівчарка Вайс - за слідами привів з вулиці до сусіднього будинку, де підозрюваний залишив відстріляний гранатомет.

Протягом декількох годин оперативникам вдалося визначити місце перебування стрілка і затримати його. Підозрюваного, 36-річного чоловіка, який раніше мав судимість за серйозні злочини, заарештували.

Він був повідомлений про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Сьогодні, 26 січня, суд вирішив тримати його під вартою як запобіжний захід. Підозрюваному загрожує позбавлення волі до 7 років.

Нагадаємо, що 25 січня невідома особа відкрила вогонь з РПГ по житловому будинку. Жертв атаки не було. Внаслідок пострілу постраждали три квартири, зловмисник стріляв з відставні близько 250 м.

Місцеві видання дізнались, що окрім винесених вибуховою хвилею шибок у будинку постраждала також система опалення. 

Під обстрілом опинилась дитяча кімната однієї з квартир. На щастя, у цю ніч вона була порожня: діти, що мешкали у ній, у момент обстрілу перебували у бабусі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські війська атакували Новогродівку і Красногорівку, що на Донеччині, в результаті 60 річна жінка отримала травми не сумісні із життям.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.