У Молдові заявили, що росіяни досі хочуть загарбати їхню країну

У Молдові заявили, що росіяни досі хочуть загарбати їхню країну

росія досі має намір загарбати Молдову. Про це заявив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос, пише Newsmaker.

Він наголосив, що нині військової загрози Молдові немає. Однак спроби дестабілізації ситуації в країні присутні.

"Ми перебуваємо в стані повномасштабної гібридної війни. І вона посилилася з початку вторгнення в Україну. Українські війська стримують наступ, тому російська федерація змінила тактику, але не відмовилася від своїх намірів отримати Молдову", - заявив очільник Міноборони Молдови.

Також він додав, що росіяни намагаються вплинути на політичну ситуацію в країні. Зокрема вони підкуповують виборців та певні політичні сили.

"Жодних ознак військової загрози немає. Так, є спроби втручання в наші внутрішні справи, але суспільство повинно зберігати спокій і довіряти органам, що забезпечують громадський порядок", - наголосив Ефрос.

Водночас він наголосив, що усі заяви про нібито нездатність влади Молдови впоратися з кризою є проявом гібридної війни рф.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський заявив, що росія, цілком ймовірно, може здійснити військовий наступ на Молдову. Також під загрозою - Литва, Латвія, Естонія та Казахстан.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.