У МЗС підтвердили наїзд на трьох українських водіїв на кордоні з Польщею: деталі справи

У МЗС підтвердили наїзд на трьох українських водіїв на кордоні з Польщею: деталі справи

На кордоні України з Польщею - поблизу пункту перетину "Рава-Руська – Гребенне" напередодні, 14 грудня, сталась ДТП, під час якої постраждало троє українських водіїв. В МЗС України цей факт підтвердили та повідомили, що на місце аварії негайно вирушив український консул.

"Громадяни України отримали незначні травми. Їм була надана медична допомога на місці. Госпіталізації вони не потребували", - повідомив речник відомства Олег Ніколенко в коментарі "РБК-Україна".

Він додав, що водія мікроавтобуса на польській реєстрації, який скоїв наїзд, затримали правоохоронці. Нині тривають слідчі дії.

За словами Ніколенка, постраждалі українські водії вчора разом зі своїм автотранспортом повернулися до України.

Про інцидент на кордоні ще вчора повідомив журналіст Євген Плінський. За його словами, наїзд на українців стався на пішохідному переході. 

Нагадаємо, страйк польських перевізників розпочався 6 листопада, через заблоковані пункти пропуску утворились черги на десятки кілометрів. Страйкарі вимагають повернення дозвільної системи для їхніх українських колег у ЄС. 11 грудня Україна та Польща досягли угоди щодо розблокування найбільшого пункту пропуску на кордоні між країнами, а саме "Ягодин-Дорогуськ".

Як писав "Ми-Україна" раніше, станом на ранок 15 грудня перед пунктами перетину із сусідніми державами на виїзд з України сформувалися черги автомобілів, автобусів і вантажівок, які зареєстровані в електронній черзі. Найбільші черги зафіксовані на кордоні з Польщею, також скупчення автівок зафіксовані на угорсько-українському напрямку та на кордоні з Румунією.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.