У Пентагоні попередили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня

У Пентагоні попередили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня

У Пентагоні попередили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня. Про це повідомив Bloomberg. 

Міністерство оборони наразі витрачає останні 1,07 мільярда доларів на закупівлю нового озброєння і техніки, які замінять зняті з озброєння й відправлені в Україну.

Нагадаємо, Пентагон запросив у Конгресу США виділити понад 60 мільярдів доларів для України. Однак документ не змогли проголосувати через внутрішні суперечності, зокрема щодо безпеки кордону з Мексикою.

За позитивними оцінками, голосування може відбутися у січні наступного року.

"Після того, як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання безпекової допомоги Україні", – написав посадовець Пентагону.

Нагадаємо, Болгарія заборонить переробку нафти з рф. Про це повідомляє BTA.

Болгарія достроково припинила дію винятку із заборони ЄС на імпорт російської нафти, який Європейська комісія надала країні у 2022 році. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Контррозвідники Служби безпеки України за останній місяць знищили майже 100 ворожих цілей, зокрема, гаубиці, РЕБ та танки.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, у День військової контррозвідки Служби безпеки України бійці відзначили своє свято "феєрверками" на позиціях російських окупантів. Їм вдається роздати "подарунки" загарбникам на найгарячіших напрямках лінії фронту.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.