У Повітряних силах не підтвердили збиття "шахеда" з реактивним двигуном

У Повітряних силах не підтвердили збиття

Повітряні сили Збройних Сил України на даний момент не можуть підтвердити інформацію про збиття Shahed з реактивним двигуном.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у ході свого виступу в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Не можемо підтвердити. Ми його не знаходимо. Хто знайшов – нехай підтверджує, показує та розповідає. Ми вже обговорювали, що Іран представив Shahed 238, чорного кольору. Після цього окупанти почали перефарбовувати звичайні Shahed у чорний колір", - зазначив він.

Він також охарактеризував новий безпілотник, представлений Іраном, як "міні-крилату ракету" з реактивним двигуном. За словами Ігната, бойова частина такого безпілотника буде невеликою через велике споживання пального реактивним двигуном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реактивні двигуни в "шахедах": експерт пояснив, чи це реально

Крім того, Ігнат вказав, що корисне навантаження на цьому Shahed буде значно зменшено, а швидкість збільшена.

Нещодавно в українських ЗМІ з'явилася інформація, що в Україні був збитий перший реактивний Shahed-238, випущений російськими окупантами. Зазначалося, що цей дрон рухався зі швидкістю 500 кілометрів на годину і долетів до половини країни.

Нагадаємо, російське військове керівництво днями заявило про оснащення дронів типу Shahed реактивними двигунами задля нарощування швидкості "утричі" та ускладнення їх збиття. Авіаційний експерт Валерій Романенко висловив думку, що якби у ворога і вдалось це зробити, то істотно скоротились би і дальність польоту таких "шахедів" і їх ураження.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, заморожених активів рф вистачить на покриття понад 80% потреб України у відбудові.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.