У ЦНС прокоментували дані про відхід росіян з Херсонщини

У ЦНС прокоментували дані про відхід росіян з Херсонщини

Інформація стосовно виведення підрозділів окупаційної армії з лівобережжя Херсонської області не відповідає дійсності. Відповідні висновки озвучив Центр нацспротиву. 

Оголошення так званого "перегрупування" є вкиданням ворога, яка має на меті відволікти українських захисників. 

"Зараз, за інформацією місцевих, жодних відповідних рухів ворожих військ не зафіксовано. Відтак можемо констатувати, що наразі відбувається інформаційна операція проти України", - йдеться у повідомленні ЦНС. 

Як відомо, вранці у понеділок, 13 листопада, російські медіа, серед яких "РІА Новості" та "ТАРС", написали, що військове керівництво, "оцінивши ситуацію" вирішило перекинути свої війська на "зручніші позиції" на схід від Дніпра. Невдовзі Міноборони рф ці повідомлення спростувало та назвало "провокацією". У Кремлі інформацію коментувати відмовилися. 

Нагадаємо, минулого місяця аналітики американського Інституту вивчення війни писали, що українські Сили оборони закріпилися на лівому березі Херсонщини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Авдіївка зранку 13 листопада зазнала масованого артилерійського обстрілу з боку російських загарбників. Під обстрілом опинився Авдіївський коксохімічний завод. Голова місцевої МВА Віталій Барабаш повідомив, що у сховищі коксохіму все ще перебувають 17 осіб, які відмовляються від евакуації.

 

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.