У ВМС розповіли, скільки кораблів тримає росія у Чорному і Азовському морях

У ВМС розповіли, скільки кораблів тримає росія у Чорному і Азовському морях

У Чорному морі зараз перебуває на бойовому чергуванні один корабель противника - серед них немає ракетоносіїв.

Про це повідомляють Військово-Морські Сили ЗСУ.

Щодо Азовського моря, там також зафіксовано присутність одного ворожого корабля.

У Середземному морі на бойовому чергуванні перебувають два російських кораблі, один з яких є носієм крилатих ракет "калібр" і може випустити до восьми таких ракет.

За останню добу, на користь росії, через Керч-Єнікальську протоку пройшли 14 суден до Азовського моря (п'ять з них вирушили з протоки Босфор), і 21 судно до Чорного моря (з них одне продовжило рух у напрямку протоки Босфор).

Важливо відзначити, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

401740739_734235515410700_7715659680465983155_n.jpg (105 KB)

Нагадаємо, Україна активно нарощує виробництво надводних морських дронів. Певні човни-камікадзе вже виробляються серійно, також тривають роботи з розробки нових моделей таких безпілотників з "сюрпризами".

"Ми вже перейшли до серійного виробництва, їх достатньо багато виробляється зараз. Розробляються нові моделі з певними "сюрпризами", тому думаю, що російські кораблі будуть себе відчувати досить неспокійно в Чорному морі", – розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, після Дня Подяки, який припадає на 23 листопада цього року, Палата представників США планує розглянути запит президента Джо Байдена щодо фінансової допомоги Україні.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.