Удар по аеродрому "Кущевська" вплине на бойові вильоти рф, - МО Британії

Удар по аеродрому

Наліт ударних дронів по аеродрому "Кущевська", здійснений 27 квітня, ймовірно, призвів до того, що росіянам довелось вивезти звідти до 40 літаків різних типів і перекинути їх на декілька інших летовищ, подалі від фронту. Такого висновку дійшло британське оборонне відомства у свіжому розвідувальному звіті. 

Розосередження бортів, своєю чергою, призведе до вимушеного збільшення тривалості вильотів, аби підтримувати ту ж саму постійність над простором бойових дій.

Британські розвідники пишуть, що вплив від атаки на аеродром не буде очевидним негайно. Водночас такими діями українська сторона в зайвий раз продемонструвала свою спроможність здатність завдавати ударів набагато далі вглиб рф.

Як відомо, у ніч на 27 квітня Служба безпеки України організувала масовану атаку безпілотників на військовий аеродром та два нафтопереробні заводи в Краснодарському краї рф. Окрім військового аеродрому "Кущевська", постраждали також Ільський та Слов’янський НПЗ. Того дня російське оборонне відомство відзвітувало про збиття підрозділами ППО армії рф 66 українських безпілотників.

Дані з відкритих джерел свідчать, що на вказаному аеродромі розташовується 195-а навчальна авіабаза. На летовищі зосереджена різна авіаційна техніка, включно з бортами Су-27, МіГ-29 та L-39.

Нагадаємо, наліт дронів на Слов'янський нафтопереробний завод призвів до вимушеної часткової зупинки його функціонування. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч з 30 квітня на 1 травня невідомі ударні безпілотники уразили російський Рязанський нафтопереробний завод. Це один з найбільших НПЗ в росії, заявлений об’єм переробки сировини якого у межах 16-18 млн тонн на рік.
 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.