Україна отримала інформацію, що росія може влаштувати нову війну на Балканах, - Зеленський

Україна отримала інформацію, що росія може влаштувати нову війну на Балканах, - Зеленський

російська федерація може спровокувати нову війну на Балканах, щоб розпорошити увагу Заходу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Він наголосив, що росія буде вкладатись в те, щоб країни Балканського півострова воювали одна з одною. Агресор зацікавлений в цьому, щоб розділити увагу Заходу різними викликами.

"Повірте, ми отримуємо інформацію, у рф довгий план. Близький Схід, другим відволіканням уваги будуть Балкани, принаймні якщо країни світу нічого не зроблять, то буде знову такий вибух. І знову, це не нова історія. Ця криза давня", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. У ході розмови глава української держави висловив подяку Канаді за оборонну та фінансову підтримку.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Україну прибув Девід Кемерон, новий британський міністр закордонних справ. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Згодом новий голова британського МЗС також провів зустріч з головою українського уряду Денисом Шмигалем.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.