Україна повернула ще трьох дітей, яких депортували із Херсонської області

Україна повернула ще трьох дітей, яких депортували із Херсонської області

Україна успішно забезпечила повернення ще трьох дітей, які були депортовані росією із Херсонської області.

Про це інформує голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

Він наголосив, що батьки та діти знаходяться під наглядом психологів, їм надається необхідна медична допомога. Також Прокудін підкреслив, що цей важливий етап був результатом спільних зусиль багатьох служб, включаючи Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, благодійну організацію Save Ukraine, органи опіки та піклування, а також службу у справах дітей.

Відзначаючи успішність зусиль, голова ОВА додав, що від початку 2023 року вже повернули 146 дітей, яких раніше депортували до Росії з Херсонської області.

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора підготував підозри російським високопосадовцям, які причетні до незаконної депортації українських дітей в рф.

Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, підготовлені росіянам підозри можна реалізовувати в найближчий час.

"Це буде в заочному режимі, на жаль, ми ще не можемо до них дотягнутися, але наше завдання зробити усе, щоб доказова база була задокументована і підготовлена", - пояснив генпрокурор в ефірі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росія передала "Хезболлі" протикорабельні ракети, якими можна вразити флот США.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.