Україна відтіснила російський флот у Чорному морі, - генсек НАТО

Україна відтіснила російський флот у Чорному морі, - генсек НАТО

Україна відтіснила російський флот у Чорному морі. Про це він заявив під час пресконференції у Брюсселі після завершення засідання Ради Україна-НАТО.

Єнс Столтенберг під час Ради Україна-НАТО відзначив й інші здобутки українських військових, зазначивши, що торік Україна "виграла битви за Київ, Харків і Херсон", а цього року “Україна повернула собі 50% території, яку спочатку захопила Росія”.

"У Чорному морі українці відтіснили російський флот і встановили маршрути для експорту зерна, зміцнивши глобальну продовольчу безпеку", - додав він.

Столтенберг нагадав, що торік Україна "виграла битви за Київ, Харків і Херсон". 

Нагадаємо, Німеччина додасть у фонд Україна-НАТО ще 11,5 мільйонів євро. Про це повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

Голова МЗС ФРН зазначила, Рада Україна - НАТО стане рушійною силою, яка наблизить Україну до НАТО.

"Стандарти НАТО, планування сил і засобів та реформування збройних сил є центральними у цьому процесі. Німеччина робить додатковий внесок у розмірі 11,5 млн євро до Цільового фонду Україна-НАТО", - зазначила Бербок у соцмережі X.

Як писали "Ми-Україна" раншіе, США ведуть переговори з Грецією про закупівлю снарядів для України. 

Штати планують закупити 50 000 снарядів калібру 105 мм, 20 000 калібру 155 мм і 5 000 снарядів калібру 203 мм. Всі ці боєприпаси планується передати Україні.

Загальна ціна, про яку домовляється грецька сторона, становить 47 мільйонів доларів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.