Україна з обіцяного мільйона отримала від ЄС 300 тисяч снарядів, - Кулеба

Україна з обіцяного мільйона отримала від ЄС 300 тисяч снарядів, - Кулеба

Україні було поставлено близько 300 000 з обіцяного мільйона снарядів від Європейського Союзу.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час виступу перед журналістами в Брюсселі на кулуарах Ради Україна-НАТО, передає Reuters.

Він закликав до більш тісного узгодження оборонних галузей України та НАТО для забезпечення Києву необхідних постачань, спрямованих на перемогу над росією.

Кулеба висловив ідею створення євроатлантичного спільного простору оборонної промисловості, що має забезпечити безпеку як для України, так і для країн НАТО.

Крім того, Кулеба повідомив про продуктивну зустріч з міністром закордонних справ Словаччини та підтвердив підтримку Словаччини у функціонуванні центру технічного обслуговування української важкої техніки.

Нещодавно обраний прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо спочатку заявив про намір припинити військову допомогу Україні, але пізніше уточнив, що не буде перешкоджати закупівлям зброї від приватних компаній.

Нагадаємо, на початку листопада Дмитро Кулеба заявив, що Європейський Союз, ймовірно, не зможе виконати план постачання Україні мільйона снарядів через "поганий стан оборонної промисловості".

Він додав, що причиною цієї проблеми є не відсутність політичної волі в ЄС, а "поганий стан оборонної промисловості" та "велика кількість несинхронізованих процесів, бюрократії". Голова МЗС закликав Євросоюз розробити цілісну політику у сфері оборонних індустрій"

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Україна виконала майже всі вимоги для початку переговорів про вступ в ЄС.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.