Україні треба звикати до постійних вимог Єврокомісії, – Дмитро Кулеба

Україні треба звикати до постійних вимог Єврокомісії, – Дмитро Кулеба

Україні слід розраховувати на постійні вимоги з боку Європейського Союзу, оскільки відносини між ними вже досягли високого рівня.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу після переговорів у Європейській комісії.

Він вказав, що українцям необхідно адаптуватися до "реального переговорного процесу щодо членства в ЄС".

"Чим ближче ми будемо до членства, тим більше буде задач та роботи і в України, і в Європейської комісії. У наших відносинах завжди буде список від ЄС - а зробіть ще ось це. Ми ж робимо багато речей не тому, що нас просять, а тому, що ми розуміємо: це нам самим потрібно. Тому треба звикати до нової модальності відносин між Україною і ЄС", - підкреслив голова МЗС.

Міністр додав, що відбувається інтенсивна дипломатична робота, і Україна продовжує просуватися в напрямку початку переговорів про вступ до ЄС.

"Якщо не станеться якогось форс-мажору, то ми до цієї мети прийдемо. В Україні для цього є політична воля. І сьогодні я переконався, що в в Європейській Комісії є політична воля для досягнення цього результату", – сказав Кулеба.

Додамо, що в середу, 8 листопада, заплановано оприлюднення звіту щодо виконання Україною рекомендацій Єврокомісії. У цьому контексті президент Володимир Зеленський звернувся до громадян і підкреслив важливість відносин України з Європейським Союзом.

Він сподівається на історичний висновок ЄС щодо виконання Україною рекомендацій Єврокомісії, а також визначив, що Україна вже пройшла значний шлях у наближенні до ЄС і підкреслив важливість трансформації країни для відповідності європейським стандартам.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Франція хоче виділити Україні ще €200 млн на допомогу армії.

Головне