Українські оборонці відійшли з Ласточкиного під Авдіївкою, - Лиховій

Українські оборонці відійшли з Ласточкиного під Авдіївкою, - Лиховій

Сили оборони України здійснили відхід з села Ласточкине, що знаходиться поблизу окупованої Авдіївки. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій. 

За його словами, цей крок був необхідним задля того, щоб "організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка, Тоненьке, Бердичі і не допустити подальшого просування супротивника далі у західному напрямку".

Лиховій наголосив, що двома найгарячішими напрямками залишаються Авдіївський та Мар'їнський. На останньому українські оборонці відбити одразу 40 ворожих атак, що є найвищим показником за останній період. На Авдіївському відтинку фронт було відбито 25 атак агресора.

За учорашню бойову добу у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія" зафіксовано нарощування здійснення ворогом авіаційних ударів до 45 за день. Більше інтенсивним стали і штурми військовослужбовців рф, минулої добу відбулось 75 боєзіткнень.

Нагадаємо, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін розповів, що після відходу з Авдіївки ключовим напрямком зусиль росіян стало Ласточкине, вони туди перекидали як особовий склад, так і техніку. Він зауважив, що окупанти активно стали використовувати тактичну авіацію та дрони, зокрема "Ланцетів". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 25 лютого загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще майже 900 солдатів. Сили оборони України також знищили 13 танків, майже 40 бойових броньованих машин, 12 артсистем та два засоби ППО агресора.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.