Українські перевізники анонсували акцію протесту на кордоні з Польщею

Українські перевізники анонсували акцію протесту на кордоні з Польщею

Українські перевізники розпочнуть 20 лютого акцію протесту на кордоні з Польщею. Про це оголосили у громадській організації "Міжнародні автомобільні перевізники України".

Протести заплановані на трьох пунктах пропуску - "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині".

"20 лютого 2024 року о 12:00 год. розпочинається мирна акція, організована ГО "МАПУ" біля трьох міжнародних автомобільних пунктів пропуску: МАПП "Рава-Руська", МАПП "Краківець", МАПП "Шегині", - йдеться у повідомленні.

У ГО пояснили, що протести українських перевізників стануть відповіддю на розпочате поляками блокування автошляхів до кордону України та Польщі. 

"Ситуацію з блокуванням кордонів не вдається врегулювати на рівні Міністерств, урядів, та президентів України та Республіки Польща. Тому, метою проведення мирного зібрання є вираження протесту перевізників України проти блокування руху вантажного транспорту, яке почалося з листопада 2023 року, що завдає значних фінансових втрат для галузі міжнародних автомобільних перевезень України, експортерів та імпортерів обох країн, та для економіки України, і врешті - підриває обороноздатність України в умовах воєнного стану", - йдеться у повідомленні.

У ГО "МАПУ" заявили, що у ході акції протесту контролюватимуть проїзд транспортних засобів через вказані три пункти пропуску. Зокрема мітингувальники не дозволятимуть польським вантажівкам об’їжджати загальні черги вантажних автомобілів.

"Акція буде проводитись цілодобово до 15 березня 2024 року. Або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками", - наголосили у громадській організації.

Як повідомляли "Ми-Україна", станом на ранок 19 лютого у чергах на кордоні України та Польщі перебували 2900 вантажівок. Найбільше авто було навпроти пунктів пропуску "Ягодин" та "Краківець".

Головне