Українці розробили новий ударний дрон Shoolika: характеристики і фото

Українці розробили новий ударний дрон Shoolika: характеристики і фото

Українські інженери розробили новий стратегічний безпілотний літальний апарат Shoolika mk6. Безпілотник може завдавати точних ударів, особливо ефективний у нічних операціях.

Про це повідомив міністер цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

За його словами, цей дрон може точно наносити удари, особливо ефективний у нічних операціях, завдяки високоякісним системам нічного бачення.

Shoolika mk6 може літати на відстань до 10 кілометрів та перевозити навантаження вагою до шести кілограмів. Крім того, він оснащений високоточною системою керування та стійкий до перешкод радіоелектронного блокування.

Цей безпілотник вже пройшов випробування з військовими Силами оборони. За їх оцінкою, дрон важливий для тактичних операцій, особливо в умовах нічного часу.

Також, за інформацією Міністерства цифрової трансформації, цей безпілотник знаходиться в процесі кодифікації НАТО. У майбутньому планується покращити систему штучного інтелекту для автономних місій і камери для кращого виявлення цілей та коригування курсу для точного ведення ударів з повітря.

Нагадаємо, українські сапери знайшли оригінальний спосіб виявляти ворожі міни. Для цього ЗСУ використовують дрони з тепловізорами, які засвічують розпалені від сонця міни. Наші воїни використовують дрони з тепловізорами, щоб виявляти ворожі міни. Це відбувається завдяки тому, що міни встигають нагрітися під сонцем і стають помітними у відповідному спектрі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на підконтрольну Україні територію повернули три родини з дітьми.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.