Україна тримає запаси трансформаторів на випадок ворожих обстрілів 

Україна тримає запаси трансформаторів на випадок ворожих обстрілів 

Україна замовила нові високовольтні трансформатори для заміни тих, що були знищені російськими загарбниками, інформує The Economist.

“Було замовлено 100 нових високовольтних трансформаторів, половина з яких буде вироблена всередині країни, а половина - закуплена за кордоном. Але напади на українські заводи призвели до того, що фактично було зроблено мало вітчизняних. Іноземні трансформатори будуть зберігатися в Польщі і Румунії до тих пір, поки вони не будуть потрібні”, - йдеться в повідомленні.

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що країна готується до нових атак на свою енергетичну систему.

“Енергетичну система наразі вразливіша, ніж була минулого року, адже більше не має надлишкових потужностей, а запасного обладнання мало", - зазначив він.

За словами Галущенка, Україна має великий досвід того, як справлятися з великомасштабними атаками. Однак також він визнав, що і росіяни могли вчитися на своїх помилках і можуть вдатися до нових, краще відпрацьованих атак.

Нагадаємо, що російська армія вранці 21 вересня вперше за останні пів року атакувала український енергетичний об’єкт

Як писав “Ми-Україна” раніше, в низці областей України у вівторок, 30 травня, вдень раптово зникла електроенергія. Чому стались відключення та що зі світлом зараз розповіли у ДТЕК та “Укренерго”.

Головне