"Укренерго" заявила про складну ситуацію в енергосистемі

Ситуація в енергосистемі складна, проте відключень світла не прогнозується. Про це повідомили у пресслужбі "Укренерго".

Через зниження температури повітря, рівень споживання електроенергії зростає. Також впливає поступове відновлення енергопостачання споживачам в західному регіоні, які були знеструмлені через негоду.

Одна з теплоцентралей на півдні зупинила роботу через пошкодження при обстрілі. До того ж, протягом доби з різних технічних причин в аварійний ремонт виведено п'ять блоків на теплових електростанціях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 436 населених пунктів.

Нагадаємо, у західних областях України внаслідок негоди сталися перебої в електропостачанні. Через інтенсивний сніг та поривчастий вітер було відключено електроенергію у 504 населених пунктах.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Найбільше постраждали Львівська, Тернопільська, Хмельницька та Івано-Франківська області. Екстрених вимкнень для домогосподарств не передбачено.

Як писали "Ми-Україна" раніше, до кінця доби 28 листопада енергетики відновлять електропостачання майже для всіх споживачів у чотирьох областях, що були знеструмлені через негоду.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

За його словами, аварійні роботи ще тривають, найбільше постраждали Одеська, Миколаївська, Херсонська та Сумська області.


 
 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.